Windows 8.0-ás appok és a Visual Studio 2013

Nem mertem leírni, amíg ki nem próbáltam… 🙂

De úgy néz ki, tényleg nem lehet 8.0-t targetelni az új Visual Studióval, a végleges változattal sem. Ez persze érthető, hiszen a 8.0-ás gépek ingyen megkapják a 8.1-et, tehát a 8.0 hamarosan kihal. Remélhetőleg már addigra, mire az új VS GA állapotba kerül, körülbelül két hét múlva. Persze, ez szinte csoda lenne. 🙂

Természetesen azzal nincs gond, hogy a korábbi projekteket áthozzuk. Megnyitni, szerkeszteni, fordítani tudja a 8.0-ás projekteket, csak elkészíteni nem. Ha tehát mindenáron 8.0-t akarunk célplatformként megadni, kell egy VS2012, és azzal kell létrehoznunk a projektet. (A 2013-mal létrehozott projekt is visszaállítható a projektfájl kézi mókolgatásával, de az új template újfajta manifestet hoz létre, azt is meg kellene szerkeszteni, úgyhogy azzal sem vagyunk beljebb.)

Inkább ott lehet a gond, ha az átmeneti időszakban akarunk Lefejleszteni egy alkalmazást. Az új Studio csak 8.1-et enged, a felhasználók egy részének meg még nincs fent az ápdét.

Marad tehát az, hogy reménykedünk, hogy “a nép” minél hamarabb letölti azt a fránya frissítést, ha már ingyen van és jó.

Hírdetés

Szerző: Fülöp Dávid

I'm a software developer, trainer, Microsoft MVP interested in .NET and related technologies. Currently mostly .NET Core, Docker, Kubernetes...

4 című bejegyzés “Windows 8.0-ás appok és a Visual Studio 2013” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Az értelme max annyi lenne, hogy ha működik, hogy eltárolod valami dugi helyen, aztán ha valamikor 8-as app-ot kell fejleszteni olyan gépen ahol csak VS13 van, akkor ehhez adogatod hozzá az új 8-as projekteket… de nem próbáltam, csak egy ötlet! pár kbyte-os fájl cserébe nem kell kézzel varázsolni.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: